محمد جواد آذری جهرمی صبح امروز با انتشار توییتی از استقرار ماهواره بر سیمرغ در موقعیت پرتاب خبر داد و اعلام کرد که وزن این ماهواره بر ۸۰ تن است و میتواند ماهواره ظفر را تا ارتفاع ۵۳۰ کیلومتری از سطح زمین بالا ببرد.
وزیر ارتباطات در پاسخ به سوال کاربران هزینه ساخت ظفر ۱ و ۲ را کمتر از دو میلیون یورو و عمر مفید آنها را دو و نیم سال عنوان کرد و اعلام نمود که ارزش عکس های ارسالی توسط ظفر در حدود ۱۰ میلیون یورو محاسبه شده است.
جهرمی در توییت های خود از تلاش های امیر سرتیپ امیر حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و مشارکت این وزارتخانه در پروژه ارسال ماهواره تشکر کرد و اعلام نمود که فرایند پرتاب سیمرغ از لحظه شروع تا پایان ۸ دقیقه به طول خواهد انجامید و ابراز امیدواری کرد که دریافت تصاویر مخابره شده توسط این ماهواره به راحتی انجام شود.
طبق وعده وزیر ارتباطات ماهواره ظفر که ۱۱۳ کیلوگرم وزن دارد تا قبل از دهه فجر امسال به فضا پرتاب می شود اما تصمیم گیری در مورد زمان دقیق پرتاب آن بر عهده وزارت دفاع و گروه پرتاب است.
ماهواره های ظفر یک و دو به سفارش سازمان فضایی کشور توسط دانشگاه علم و صنعت ساخته شده اند و آنطور که تیم سازنده گفته در قیاس با ماهواره نوید (که قبلا در این دانشگاه ساخته شد) قابلیت عکسبرداری رنگی با توانایی تفکیک بهتری دارند.
از کاربردهای ماهواره ظفر میتوان به تهیه نقشه کاربری اراضی، تهیه نقشه پایه، تهیه نقشه پایش توسعه شهری، تهیه نقشه مرز پهنههای کشاورزی، تهیه نقشه پایش تغییرات در عرصههای طبیعی و جنگلی، تهیه نقشه پهنهبندی و پایش تغییرات دریاچههای دائمی و فصلی، شناسایی مناطق تخریبشده بعد از بحران در نواحی شهری، به روزرسانی نقشههای ساختاری (شناسایی گسلها و چینها) اشاره کرد.
ماموریت این ماهواره تحقیقاتی تصویربرداری به صورت زمان واقعی و ذخیره اطلاعات، ذخیره و ارسال پیام و نیز ارتباط صوتی یک طرفه بین دو کاربر خواهد بود. این ماهواره قرار است در مدار LEO با باند فرکانس S&F قرار بگیرد. گفتنیست به گفته مقامات مربوطه، یکی از سه ایستگاه کشور ماهدشت، قائمشهر و ایستگاه فضایی قشم میزبان پرتاب این ماهواره خواهد بود.
درباره این سایت