اپل سال ۲۰۱۸ از ربات دمونتاژ یا جداساز آیفون به نام دیزی رونمایی کرد. هدف از ساخت این ربات بازیابی مواد با ارزش از گوشیهای از رده خارج کمپانی اپل بود. علاوه بر این، کمپانی کوپرتینویی در نظر دارد تا برای ساخت آیفون و دیگر محصولات خود دست به دامان معدنکاری نشود و تمامی مواد لازم برای ساخت محصولات را از طریق بازیافت تامین کند.
اخیرا معاون تها، روابط اجتماعی و محیط زیست اپل به نام لیسا جکسون (Lisa Jackson) در این رابطه با خبرگزاری رویترز مصاحبهای انجام داده و از آینده این کمپانی در رابطه با تهای بازیافتی و محیطزیستی این کمپانی گفته است. او میگوید که هدف فعلی ربات دیزی، تعمدا برای دمونتاژ آیفون برنامه ریزی شده است. دلیل آن هم محبوبیت بالای گوشیهای این کمپانی آمریکایی و همچنین تعداد بالای فروش آنهاست که میتوان بیشترین میزان مواد معدنی را از آنها استخراج کرد.
اما اگر نحوه کار دیزی برایتان یک سوال است، جکسون آن را این گونه توصیف میکند:
دیزی کلا ۸۲ متر طول دارد و طی ۴ مرحله، باتری آیفون را به کمک کاهش دما تا -۸۰ درجه از آن جدا می کند. پس از آن نوبت به خارج کردن ماژولها، پیچها و همچنین موتور هپتیک است. پس از این که اجزای آیفون جدا شد، به بخش بازیافت فرستاده میشوند تا مواد معدنی آن اخراج شود. دیزی میتواند در هر ساعت حدود ۲۰۰ آیفون را دمونتاژ کند.
اپل همچنین در نظر دارد تکنولوژی ربات دیزی را با دیگر شرکتها و حتی کمپانیهای ماشین برقی به اشتراک بگذارد. با این حال هنوز معلوم نیست که این اتفاق بیفتد یا خیر، اما میتواند هدف اپل در بازیافت را به خوبی به نمایش در بیاورد. جکسون همچنین میگوید:
اپل در نظر ندارد تا با کمپانیهایی که معدنکاری میکنند، رقابت کند. معدنکاران نباید از هیچ اقدام اپل بترسند.
منبع:
درباره این سایت