به نظر میرسد که یکی از کارخانههای تامین برق شوروی سابق، به یک دیتاسنتر مخصوص ماینینگ بیت کوین تبدیل شده. علت آن هم فروش ارزان انرژی به علاقه مندان به ماینینگ است. منابع خبری میگویند حدود یک سال است که از گشایش این مرکز میگذرد.
این دیتا سنتر که بیت ریور (Bitriver) نام دارد، در شهری به نام براتسک (Bratsk) در سیبری واقع شده است که انرژی آن از طریق آب تامین میشود و جالب است بدانید، تامین کننده انرژی این کارخانه از ۱۹۶۰ تا امروز سالم مانده. اما چه کسی پشت این دیتا سنتر قرار دارد؟
مدیر عامل دومین تولید کننده آلومینیوم جهان به نام اولگ دریپاسکا (Oleg Deripaska) بزرگترین سهامدار بیت ریور با ۴۵ درصد سهم است. او در ابتدا میخواسته این دیتا سنتر را ۵ سال پیش راه اندازی کند و به همین دلیل کمپانی آلومینیوم سازی خود به نام روسال (Rusal) و همچنین تولید کننده انرژی +En را آماده کرده است.
اما چرا باید کسی در سیبری به فکر ساختن دیتا سنتر برای استخراج بیت کوین بیفتد؟ جواب آن ساده است. برای خنک کردن تجهیزات ماین بیت کوین، نیاز به مصرف انرژی بسیاری است. پس طبیعتا اگر دیتا سنتر خود را در سیبری بسازید، دیگر نیاز به تجهیزات خنک کننده نخواهید داشت. در این شرایط آب و هوایی، تجهیزات به خودی خود به صورت بهینه کار میکنند. در نتیجه میتوان در هزینهها صرفه جویی کرد.
از همین رو این میلیاردر معروف، در فکر تامین تجهیزات و برق مصرفی برای شروع به کار این دیتا سنتر افتاد. البته مشکلاتی سر راه او قرار داشت که دریپاسکا با زیرکی آنها را دور زد. قانون روسیه، ماینیگ را به رسمیت نمیشناسد، از همین رو دریپاسکا برای دور زدن این محدوده قانونی خاکستری، تنها میتواند انرژی و تجهیزات ماینینگ را به مشتریهای خود بفروشد.
اینجاست که کمپانی +En وارد میشود. دریپاسکا از طریق این کمپانی، ۱۰۰ مگاوات برق برای این دیتاسنتر تامین میکند که برابر با مصرف ۱۰۰ هزار خانه است. البته او به ازای هر کیلو وات ساعت تنها ۰.۰۳۸ دلار میپردازد. سود او اما در فروش انرژی است. جایی که او هر کیلو وات ساعت را به اندازه ۰.۰۵۵ دلار میفروشد. اگر درخواستها برای ماین کردن در این دیتا سنتر را در نظر بگیرید، متوجه میشوید که او سود بسیاری به جیب میزند.
البته با توجه به افت قیمت بیت کوین به زیر ۷ هزار دلار در ابتدای این هفته، افراد عادی کمی نگران میشوند. اما ماینرها به کاهش ظرفیتهای تولید خود فکر نمیکنند و عقیده دارند که سقف مشخصی برای ماین کردن وجود ندارد. نرخ هش بالا در روز یک شنبه و همچنین ادغام شرکت ماینری آلمانی با همتای آمریکایی خود نیز مهر تاییدی بر این قضیه است.
منبع:
https://digiato.com/article/2019/11/24/رونمایی-از-دیتاسنتر-بیت-کوین-در-سیبری/
درباره این سایت